Ontspanning in Frankrijk

Ontspanning in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Activiteiten > Ontspanning

Ontspanning in Frankrijk

Verschillende mensen hebben verschillende wensen als ze op vakantie gaan. Sommige mensen willen hun vakantie vullen met allemaal activiteiten terwijl anderen liever het rustig aan doen en genieten van het goede klimaat, de schitterende omgeving, en het heerlijke voedsel. Als u eenmaal in Frankrijk bent zult u zien dat er een grote diversiteit aan beschikbare activiteiten is. Mocht u het liefst een ontspannende vakantie hebben dan zijn de onderstaande activiteiten misschien wat voor u.

Wandelen

Frankrijk heeft een prachtig landschap, om hier optimaal van te genieten kunt u het beste een wandelroute organiseren en rustig op uw gemak erop uit trekken. Frankrijk bevat veel wijnstreken en rivieren waar u langs kunt trekken. De verschillende provincieën zullen u gegarandeerd mooie foto's opleveren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om mee te wandelen met een grote groep voorzien van een begeleider. Hierdoor krijgt u de kans om nog meer informatie over Frankrijk op te doen, omdat de begeleider veel kan vertellen over de omgeving, de gebruiken en de volklore van het land.

Fietsen

Ook is het mogelijk om een fiets te huren tenzij u natuurlijk de beschikking heeft over u eigen fiets. Ook op de fiets zijn er genoeg plaatsen te bezoeken. Mocht u een fiets willen huren dan kunt u dit doen bij de grote en middelgrote steden. Met een goede set fietstassen kunt u voldoende meenemen om de hele dag onderweg te zijn.

Tijdens de fietstochten zijn er genoeg momenten om even een pauze in te lassen om wat foto's te maken van de omgeving. Uiteraard is het ook hierbij mogelijk om een individuele fietstocht te maken of erop uit te gaan met een grote groep inclusief een begeleider. Het voordeel als u met een grote groep reist is dat u zeker weet dat u langs alle bezienswaardigheden komt die Frankrijk te bieden heeft. Afhankelijk van de lengte van de route, is het verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen.

Vissen

Als u een liefhebber bent van vissen dan is het ideaal om een trektocht, hetzij te voet of per fiets, te organiseren langs de grote en populaire rivieren. De Seine en de Rhone zijn bij uitstek ideale rivieren om langs te camperen en rustig te vissen. U zult als u eenmaal op weg bent ook talloze vissers aantreffen die aan de kant zitten of in een boot op de rivier aan het vissen zijn. De rivieren zelf zijn vergeven van allerlei soorten vissen dus na het vissen heeft u gegarandeerd een aantal vissen buitgemaakt die u kunt bereiden.

Paardrijden

De verschillende kleine plaatsen in Frankrijk beschikken over ideale routes zowel om over te wandelen, te fietsen, of te paard over te galopperen. Bij de meeste kleine plaatsen binnen Frankrijk is altijd een boerderij te vinden met een paarden manage. Hier kunt u voor een bepaald bedrag (afhankelijk van waar u zich bevindt in Frankrijk) een paard huren voor de dag. U kunt ervoor kiezen om zelfstandig rond te trekken met het paard maar net zoals bij alle activiteiten die hierboven zijn vernoemd is het ook mogelijk om rond te reizen onder begeleiding.