Cultuur in Frankrijk

Cultuur in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Cultuur

Cultuur in Frankrijk

Frankrijk is zo uitgestrekt dat het land grote culturelen verschillen kent die hun oorsprong ver in de geschiedenis vinden. Toch is er ook een rode draad te ontdekken in het hele verhaal. De Franse maatschappij is namelijk ingedeeld volgens de tradities van bestuurlijk centralisme en sociale hiërarchie. Daarnaast zijn Fransen erg gehecht aan hun patrimoine culturel: het nationale culturele erfgoed. De Franse culturele identiteit is dan ook direct herkenbaar in de bijzondere klank van het chanson, de specifieke stijl van de schilderkunst, de unieke films en de eigen toon van literatuur.
 
In Frankrijk zijn verschillende kerken, musea en kastelen terug te vinden die het beeld van Frankrijk alleen maar versterken. Bij deze bezienswaardigheden komen de karakteristieke aspecten van Frankrijk duidelijk naar voren. Daarnaast vertellen de bezienswaardig-heden ons ook enorm veel over de geschiedenis waarop Frankrijk gebouwd is. Hieronder staan de meest populaire beziens-waardigheden binnen Frankrijk besproken en hun geschiedenis

 

Er zijn talrijke kerken die men kan bezoeken in Frankrijk, de meeste zijn gewoon toegankelijk voor toeristen.
De meest bekende kerk in heel Frankrijk is de Notre-Dame in Parijs. De Notre-Dame is een imposante in vroeg gotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland "Ile de la Cite" dat midden in de rivier de Seine ligt.
De Basilique de Saint-Denis is een bekende begraafplaats voor de Franse koningen in Saint-Denis.
De Basilique du Sacré Coeur is een basiliek die is gebouwd op de heuvel van Montmatre.
Bekende musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken worden hier nader beschreven.
Het Louvre was oorspronkelijk een middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Het eerste kasteel werd hoofdzakelijk gebruikt als donjon en werd gebouwd door Filips II van Frankrijk in het jaar 1190. Het diende als verdediging tegen de vele aanvallen van vikingen.
Het Musée d'Orsay is een museum in Parijs. Het museum is geopend in 1986 in het voormalig Orsay-treinstation. Het museum beslaat de complete geschiedenis van de Franse kunst.
Het Centre Pompidou ook bekend als: Centre Beaubourg werd in februari 1977 geopend. De grote droom van de voormalige Franse president Georges Pompidou kwam eindelijk uit.
Frankrijk heeft talloze chateaux (kastelen) die men kan bezoeken.
Het kasteel van Chambord is het grootste en waarschijnlijk het beroemdste kasteel aan de Loire
Het kasteel van Blois ligt in de stad Blois in de omgeving van Loire. Het ligt langs de rivier de Loire niet ver van Orléans in het midden van Frankrijk.
Het kasteel van Villandry ligt ten oosten van Villandry in het departement Indre-et-Loire in het midden van Frankrijk. Het kasteel ligt aan de Cher vlak voordat deze uitmondt in de Loire.
Het kasteel van Amboise ligt in Amboise bij de rivier de Loire in het midden van Frankrijk tussen de steden Blois en Tours.
Vanaf een terrasje toekijken met stokbrood en een glaasje Bordeaux en je bent al snel in Franse sferen.