Centre Pompidou

Centre Pompidou 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2021 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Cultuur > Musea > Centre Pompidou

Centre Pompidou

Centre Georges Pompidou

Het Centre Pompidou ook bekend als: Centre Beaubourg werd in februari 1977 geopend. De grote droom van de voormalige Franse president Georges Pompidou kwam eindelijk uit. Hij wilde dat er in Parijs een groot publiekscentrum werd gebouwd waar alle vormen van moderne kunst, maar ook andere uitingen een plek zouden krijgen. Nu op dit moment is er van alles te vinden varierend van sculpturen, schilderijen, boeken, film video, muzieken vormgeving.

Het Centre Pompidou is een opvallend gebouw. Het is ontworpen door de architecten Richard Rogers uit Groot-Brittannië en Renzo Piano uit Italië. De gevel van het gebouw is een wirwar van pijpen en buizen in verschillende kleuren. De kleuren geven de functie van de buizen aan. De bedoeling van de architecten was dan ook om het gebouw als het ware binnenstebuiten te keren.

Na 20 jaar was het Centre Pompidou hard aan een opknapbeurt toe. Er waren in de voorafgaande jaren maar liefst 160 miljoen bezoekers geweest en dat had zijn tol aan het gebouw geëist. De renovatie en de interne vernieuwing werd uitgevoerd door de architecten Renzo Piano en Jean-François Bodin. Op 1 januari 2000 werd het gerenoveerde Centre Pompidou weer voor het publiek geopend.

Er zijn nog meerdere musea die men kan bezoeken door heel Frankrijk. Een aantal hiervan zijn Musée de Paris, Musée Fesch, Musée des Beaux-Arts Bordeaux, Musée des Beaux Arts de Caen, Musée d'Unterlinden, Chateau de Versailles, Musée Nat.