Regio's in Frankrijk

Regio's in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2022 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's

Regio's in Frankrijk

De Franse regio Auvergne is een gebied in het zuidelijke centrum van Frankrijk in het centraal Massief.
Aquitanië is een gebied in het zuidwesten van Frankrijk.
Bretagne is een schiereiland in het noordwesten van Frankrijk.
Bourgondië ligt in Midden Frankrijk, rond de as Dijon/ Beaune/ Mácon. Bourgondië bestaat uit de departementen Cote d'Or, Niëvre, Saone et Loire en Yonne.
De regio centre ligt in het midden van Frankrijk en wordt omringd door de regio's Ile-de-France, Bourgondië, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes, Pays de la Loire, Laag-Normandië en Hoog-Normandië.
Champagne-Ardennen is een regio in het noorden van Frankrijk.
Corsica (Frans: Corse) is een eiland in de Middellandse Zee, gelegen tussen Sardinië en Ligurië. Het behoort tot Frankrijk.
De Elzas is een regio in Frankrijk, gelegen op de linkeroever van de Rijn en in het westen begrensd door Lotharingen
De regio Franche-Comté is gelegen in oostelijk Frankrijk en beslaat 4 departementen: de Doubs, de Jura, de Haute-Saône en het Territoire de Belfort.
Normandië is een natuurlijke regio in Noordwest-Frankrijk, gelegen langs het Kanaal tussen Picardië en Bretagne.
Ile-de-France is een regio gelegen in het noorden van Frankrijk. De hoofdstad van Ile-de-France is tevens de hoofdstad van Frankrijk namelijk Parijs.
Languedoc-Roussillon is een regio die zich in het zuiden van Frankrijk bevindt. De regio wordt sinds 2004 ook wel Septimanie genoemd, naar de naam die het gebied had in de Romeinse tijd.
Limousin is een regio gelegen in het midden van Frankrijk. De regio kent drie departementen namelijk Correze, Creuse en Haute-Vienne.
Lotharingen is een regio gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Lotharingen is eigenlijk een foute benaming maar is toegekend door bezoekers vanuit het buitenland. De juiste benaming is Lorainne.
De Midi-Pyreneeën regio bevindt zich in het zuiden van Frankrijk. De Midi-Pyreneeën bestaat uit acht verschillende departementen.
Noord-Nauw van Calais of in het Frans genoemd Nord-Pas-de-Calais is de meest noordelijke regio van Frankrijk.
Pays de la Loire is een bestuurlijke regio in het westen van Frankrijk. De Atlantische Loirestreek omvat de departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée.
Picardië is een regio in Noord-Frankrijk, noordoostelijk van Normandië. De regio bestaat uit drie departementen: Somme, Oise en Aisne, die genoemd zijn naar hun belangrijkste rivieren.
Poitou-Charentes is een bestuurde regio in het westen van Frankrijk. De hoofdstad is Poiotiers en de regio bevat 1,6 miljoen inwoners.
In het meest zuidelijke punt van Frankrijk bevindt zich de Cote d'Azur. De hoofdstad is Marseille en de totale bevolking van de regio komt neer op iets meer dan 4,5 miljoen inwoners.
Rhone-Alpes is een bestuurlijke regio in het zuidoosten van Frankrijk. De hoofdstad van de regio is Lyon. Het totaal aantal inwoners van de regio komt op een totaal van bijna 5,7 miljoen mensen.

Kaart