Lotharingen

Lotharingen 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Lotharingen

Lotharingen

Lotharingen is een regio gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Lotharingen is eigenlijk een foute benaming maar is toegekend door bezoekers vanuit het buitenland. De juiste benaming is Lorainne. Lorainne werd door de Franse koningen op het Duitse rijk veroverd, maar kwam weer bij Duitsland na de Frans-Pruisische Oorlog van 1870. Door het Verdrag van Versailles van 1919 kwam het weer bij Frankrijk. In de Tweede Wereldoorlog werd het door Nazi-Duitsland geannexeerd. Na de oorlog kwam het wederom bij Frankrijk.

De regio Lorraine bestaat uit de departementen Meurthe-et-Moselle, de Vogezen, de Moselle en de Meuse. Lorainne is een heerlijk groengebied met weilanden meren en bossen, daarnaast is het landschap lichtglooiend en dichtbebost. Aan het hele landschap kun je terugzien dat er grote veldslagen zijn gevoerd mede door de dodenakkers en de vele ruines.

Er zijn een aantal plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het regionale natuurpark van Lorraine waar u kunt genieten van de rust en stilte die de natuur te bieden heeft. Ook kunt u de stad Verdun bezoeken waar een imposante kathedraal staat, een bisschoppelijk Paleis en de citadel. Als u een bezoek brengt aan de stad Nancy dan treft u veel Art-Nouveau aan, een designstijl die ontstond aan het einde van de vorige eeuw. De stad zelf is zeer beroemd vanwege de Art-Nouveau designstijl, dit blijkt ook als u een bezoek brengt aan het Musée de I'Ecole.

Het klimaat in Lorraine verschilt niet veel van het Nederlandse klimaat, het neigt hooguit een iets meer naar een landklimaat. 's Winters is het er dan ook iets kouder dan in Nederland en 's zomers is het ongeveer even warm. Reken dus maar niet op alleen zon. De Vogezen houden de bewolking namelijk vaak tegen zodat er wel wat regen wil vallen. Wel klaart als altijd vrij snel op. Dit klimaat in combinatie met de karakterstieken van Lorainne maken het een heerlijke regio voor vakantiegangers die eventjes lekker een weekendje willen genieten van de rust, de natuur en de cultuur.