Recreatie Frankrijk

Recreatie Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie

Recreatie Frankrijk

In Frankrijk hoef je geen moment stil te zitten, tenzij je dat wilt natuurlijk. Er zijn onnoemlijk veel mogelijkheden om te genieten van de tijd die je doorbrengt in Frankrijk. Frankrijk is een ontzettend groot land. Er zijn steden om te bezoeken waarbij je kan genieten van de mooie architectuur. In de grote steden zijn ook genoeg musea, bioscopen en theaters om te bezoeken. Hierbij komt u veel te weten over de geschiedenis van de Franse cultuur, kunst, films en muziek.

Daarnaast bezit Frankrijk genoeg plaatsen met restaurants en kleine café's. Hier kunt u genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking en de verschillende dranken en gerechten die zij aanbieden. Want Frankrijk staat zeer bekend om zijn keuken, zowel voor maaltijden als de grote verscheidenheid aan kazen. Daarnaast zijn de Fransen exceptionele wijnliefhebbers. Dus overal waar u binnentreed kunt u erop rekenen dat er een uitstekende wijn voor u klaar staat.

Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er genoeg sporten die men kan uitoefenen, pretparken die men met het hele gezin kan bezoeken en uiteraard kan men ook één van de vele stranden bezoeken die Frankrijk aanbiedt. Voor de jongeren heeft Frankrijk een groot aantal nachtclubs waar verschillende muziekstijlen worden gedraaid, hier kunnen jongeren helemaal in op gaan tot in de vroege morgen. Frankrijk heeft werkelijk voor ieder wat wils.
In Frankrijk zijn verschillende pretparken van Walibi terug te vinden. Er is er één in Les Avenieres, Rocquefort en in Maizieres-les-Metz. De Walibi pretparken zijn voor het eerst geopend in 1975.
Pretparken zijn overal ter wereld terug te vinden. Maar ongetwijfeld beschikt Frankrijk over één van de meest populaire pretparken allertijden. Euro Disneyland. Disneyland Resort Paris is een Walt Disney-resort geopend op 12 april 1992 in Marne-la-Vallée, enkele kilometers buiten Parijs.
Parc Astérix is een pretpark in Frankrijk dat zich in Plailly bevindt op ongeveer twintig kilometer afstand van Parijs. Het park zelf is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix.
Alle Franse steden en regio's beschikken over musea en monumenten. De openingstijden van de musea variëren, maar over het algemeen geldt dat de gemeentelijke musea op maandag gesloten zijn en de nationale musea op dinsdag.
Zoals het kleinste dorp zijn kerktoren heeft, zo heeft elke stad ook zijn bar en vaak meer dan één. De bars en café's maken deel uit van de typische Franse instellingen. In tegenstelling tot Nederland zijn de bars in Frankrijk al zeer vroeg geopend.
Frankrijk wordt tegenwoordig beschouwd als hét wijnland bij uitstek. De belangrijkste Franse wijngebieden zijn: Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Charentes, Corsica, Cotes du Rhone, Elzas, Jura-Savoie, Languedoc-Roussillon, Loire en Provence.
De hoofdgerechten zijn zeer uitgebreid in Frankrijk. Wel neemt voornamelijk vlees, wild en gevogelte een belangrijke plaats in bij de Franse warme maaltijden.
De meest populaire en bekende specialiteit onder de Fransen is de 'baguette'. De Fransen gaan op een geheel eigen manier om met brood. Het is altijd een aanwezige begeleider maar wordt slechts zelden belegd.
Bij het nagerecht heeft u meerdere opties ter beschikking. Zo is het mogelijk om een culinair hoogstandje te bestellen, of een keuze te maken van een van de vele beschikbare kazen.