Uitgaan

Uitgaan 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Uitgaan

Uitgaan

In Frankrijk zijn er genoeg gelegenheden om uit te gaan. Het ligt er ook aan waar u naar opzoek bent maar Frankrijk staat er om bekend dat het voor iedereen wat te bieden heeft. Als u in de grotere steden bent dan doet u er goed aan om een willekeurige kiosk binnen te lopen om de volgende tijdschriften aan te schaffen: Pariscope, L'officiel des Spectacles en Zurban. Hierin treft u verschillende informatie aan betreffende musea, tentoonstellingen en voorstellingen van allerlei aard. Mocht u kaarten willen aanschaffen voor een bepaalde voorstelling, concert of show dan kunt u deze kopen bij de volgende verkooppunten: FNAC (een franse boekhandel met een hoog aantal filialen) en Virgin (een franse muziekwinkel) of rechtstreeks bij de plaats van de voorstelling.

Uitgaan in Frankrijk

Alle Franse steden en regio's beschikken over musea en monumenten. De openingstijden van de musea variëren, maar over het algemeen geldt dat de gemeentelijke musea op maandag gesloten zijn en de nationale musea op dinsdag.
Zoals het kleinste dorp zijn kerktoren heeft, zo heeft elke stad ook zijn bar en vaak meer dan één. De bars en café's maken deel uit van de typische Franse instellingen. In tegenstelling tot Nederland zijn de bars in Frankrijk al zeer vroeg geopend.