Bioscopen, concerten en theaters in Frankrijk

Bioscopen, concerten en theaters in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2024 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Uitgaan > Bioscopen, concerten en theaters

Bioscopen, concerten en theaters in Frankrijk

Bioscopen, concerten en theaters

In de grote en middelgrote steden in Frankrijk treft u ook bioscoopcomplexen aan met meerdere zalen, waar de belangrijke internationale films worden vertoond. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden aangezien alle films in Frankrijk nagesynchroniseerd zijn tenzij het een originele franse versie betreft dan zijn er alleen franse ondertitels aan toegevoegd.

Moulin RougeNet zoals in Nederland zijn er in Frankrijk ook bioscopen die specifieke Art House films draaien of films die daarmee overeenkomen. In Frankrijk dragen deze bioscopen de naam "Art et Essai". Hier worden naast art house films ook zeldzamere en/of oudere films vertoond (inclusief zwart-wit films). Vaak kunt u uw plaatsen van tevoren kopen, om voor de voorstelling niet in de rij te hoeven staan.

Alle grote steden hebben hun concertzaal of -zalen waar Franse of internationale artiesten optreden. Concerten van klassieke muziek worden vaak gegeven in kerken en gespecialiseerde concertzalen. In Frankrijk varieren de concerten van optredens van internationale bands, tot net beginnende bands. Daarnaast wordt er in Frankrijk veel waarde gehect aan klassieke muziek en vindt men hier ook veel van terug in de architectuur binnen de concertzalen en verschillende musea.

In iedere provincie binnen Frankrijk treft men talrijke theaters aan waar zeer gevarieerde voorstellingen worden gegeven. Zoals de grote klassieke voorstelligen, volkstheater, de one-man-shows tot cabaretvoorstellingen. Daarnaast schromen fransen zich niet voor licht erotiek getinte voorstellingen zoals men die bijvoorbeeld aantreft bij de Moulin Rouge in Parijs. Kaarten kunt u het beste van te voren reserveren aangezien de meeste theaters vaak compleet afgeladen zijn met medetouristen en de lokale bevolking. De kaarten kunt u reserveren bij bekende voorverkoopadressen zoals: Virgin, NFAC, Office du Tourisme en bij het theater zelf.