Pretparken in Frankrijk

Pretparken in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Pretparken

Pretparken in Frankrijk

Pretparken zijn overal te vinden binnen Frankrijk. Uiteraard is het meest bekende pretpark Euro Disneyland Parijs. Maar daarnaast heeft Frankrijk genoeg andere interessante pretparken die uw kinderen naar hartelust willen bezoeken.

De pretparken zijn allemaa voorzien van genoeg attracties. Hierdoor kunt u eenvoudig een hele dag voor uittrekken. De meeste pretparken beschikken over een nabijgelegen hotel zodat u ook meerdere dagen het park kan bezoeken mocht u dit wensen.

Hieronder treft u een lijst aan met de meest populaire pretparken in Frankrijk. Voor overige pretparken kunt u het beste gebruik maken van onze zoekfunctie. 

In Frankrijk zijn verschillende pretparken van Walibi terug te vinden. Er is er één in Les Avenieres, Rocquefort en in Maizieres-les-Metz. De Walibi pretparken zijn voor het eerst geopend in 1975.
Pretparken zijn overal ter wereld terug te vinden. Maar ongetwijfeld beschikt Frankrijk over één van de meest populaire pretparken allertijden. Euro Disneyland. Disneyland Resort Paris is een Walt Disney-resort geopend op 12 april 1992 in Marne-la-Vallée, enkele kilometers buiten Parijs.
Parc Astérix is een pretpark in Frankrijk dat zich in Plailly bevindt op ongeveer twintig kilometer afstand van Parijs. Het park zelf is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix.