Euro Disneyland

Euro Disneyland 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Pretparken > Euro Disneyland

Euro Disneyland

Pretparken zijn overal ter wereld terug te vinden. Maar ongetwijfeld beschikt Frankrijk over één van de meest populaire pretparken allertijden. Euro Disneyland. Disneyland Resort Paris is een Walt Disney-resort geopend op 12 april 1992 in Marne-la-Vallée, enkele kilometers buiten Parijs. Het bedrijf wordt beheerd door Euro Disney S.C.A dat voor ongeveer veertig procent in het bezit is van The Walt Disney company.

Het park zelf bestaat uit acht grote plaatsen. Namelijk:

  • Main street
  • Adventureland
  • Frontierland
  • Fantasyland
  • Tommorrowland
  • New Orleans Square
  • Critter County
  • Mickey's Toontown

Main street de naam zegt het al is de hoofdstraat van het park. Bij binnenkomst van het park beland je ook gelijk in deze straat. In de straat zelf bevinden zich verscheidene souveniers shops en restauranten en café's. In Adventureland tref je verscheidene attracties aan over bijvoorbeeld peter pan, pirates of the carribean en Indiana Jones. Frontierland representeert het wilde westen in combinatie met beroemde verhalen zoals bijvoorbeeld dat van Mark Twain. Fantasyland is waar de dromen van jongeren uitkomen en beroemde tekenfilms zoals Alice in Wonderland werkelijkheid worden. Tommorowland laat je een blik werpen in de toekomst.  New Orleans Square is te vergelijken met Main Street met het extra aspect dat er hier naast souveniersshops en eetgelegenheden ook attracties zijn. Tenslotte zijn er nog Critter County en Mickey's Toontown. Beide zijn speciaal gericht op de kleintjes onder de bezoekers. Kinderen herkennen favoriete tekenfilms en disneykarakters terug zoals Mickey Mouse, Donald Duck en Winnie the Pooh.

De attracties binnen het park zelf variëren van achtbanen, boottochtjes, spookhuizen, theatershows, monorailritten, botsauto's, rondritten in treinen. De attracties zijn zowel opgezet voor klein als groot. Het idee achter Disneyland Parijs is dat als je eenmaal binnen bent je alles achter je laat en je kunt genieten van al je oude herinneringen en helden.