Parc Asterix

Parc Asterix 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Pretparken > Parc Asterix

Parc Asterix

Parc Astérix:

Parc Astérix is een pretpark in Frankrijk dat zich in Plailly bevindt op ongeveer twintig kilometer afstand van Parijs. Het park zelf is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix. Deze strips zijn ontwikkeld door Albert Uderzo en René Goscinny.

Het pretpark zelf is geopend in de lente van 1989. Op dit moment is het een van de meest populaire pretparken van Frankrijk. Het park zelf is geopend van april tot en met oktober, dit in tegenstelling tot Disneyland dat het gehele jaar geopend is.

In het park zelf zijn verscheidene attracties terug te vinden die te maken hebben met de verschillende avonturen die zowel Asterix als Obelix beleven in de stripalbums. Daarnaast staat het pretpark zelf vooral bekend om de aanwezige achtbanen. In totaal staan er zes achtbanen in het park, waaronder de Tonnerre de Zeus, die door achtbaanliefhebbers erg gewaardeerd wordt. Ook is er een baan met zeven inversies, Goudurix genaamd. Andere toppers zijn onder andere Transdemonium, een spookritje en de Menhir Express. Naast deze attracties zijn er ook verschillende andere attracties en eetgelegenheden en souveniershops terug te vinden in het park.