Nagerecht Frankrijk

Nagerecht Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Eten en Drinken > Nagerecht

Nagerecht Frankrijk

Nagerecht

Bij het nagerecht heeft u meerdere opties ter beschikking. Zo is het mogelijk om een culinair hoogstandje te bestellen, of een keuze te maken van een van de vele beschikbare kazen. Mocht u een kaas willen bestellen dan zal dat als volgt gaan. Een ober komt naar uw tafel en zet een kazenplateau neer op tafel. Hier kunt u dan verschillende kazen vanaf pakken en nuttigen. Hier moet echter wel een kanttekening bij geplaatst worden, veel toeristen zijn namelijk niet bekend met de gebruiken  bij kaas. Het is namelijk niet toegestaan om de gehele kaasplateau te nuttigen. Als u beleefd wilt zijn kunt u het beste maximaal drie kazen of minder uitkiezen.
U kunt de ober altijd vragen om meer informatie omtrent de gekozen kaas. Bij sommige restaurants kan het voorkomen dat er slechts keuze is uit een aantal verpakte fabriekskaasjes maar dit is zeer ongebruikelijk.

Naast de kaasplateau staan er ook andere nagerechten op het menu. Zo is pátisseries (gebak) ook een geliefd nagerecht onder de Fransen. De meeste soorten gebak binnen Frankrijk zijn luchtig en in tegenstelling tot Duitsland niet zoet maar eerder fris en fruitig. Daarnaast staat er ook vaak fruits (fruit) op het menu aangezien fruit zeer gezond is voor de spijsvertering en zeer eenvoudig te nuttigen na een zware maaltijd. Tenslotte staat er ook nog glaces (ijs) op het menu, maar dit is voornamelijk voor toeristen aagezien fransen ijs niet als officieel nagerecht beschouwen. De Fransen beschouwen ijs meer als een tussendoortje op een warme zomerdag.