Eten en Drinken in Frankrijk

Eten en Drinken in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2021 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Recreatie > Eten en Drinken

Eten en Drinken in Frankrijk

Er is waarschijnlijk geen ander land ter wereld waar eten en drinken zo vanzelfsprekend als een uiting van cultuur wordt beschouwd als in Frankrijk. Lekker etne en drinken is de passie van alle Fransen. De inwoners hebben een uiterst verfijnde smaak ontwikkeld die de basis vormt van hun kookkunst en hun talrijke specialiteiten. In Frankrijk dienen de maaltijden niet allen om de honger te stillen, maar bieden ze ook gelegenheid ter ontspanning en communicatie. Hierdoor kan elke maaltijd zelfs de meest eenvoudige als snel betaan uit vier gangen. Namelijk het voorgerecht, het hoofdgerecht, kaas en dessert.

De etenstijden in Frankrijk zijn niet schrikbarend anders dan in Nederland. Geluncht wordt er tussen twaalf en twee, het diner iets later tussen acht en tien. Restaurants en bisto's hebben beperkte openingstijden en zijn vaak in het weekend gesloten. In augustus doen veel restaurateurs de deur een maandlang op slot. Vandaar raden wij u aan om van tevoren altijd even te bellen, dan kunt u ook gelijk een plek reserveren aangezien de wachttijden nogal kunnen oplopen.

Er zijn verschillende specialiteiten in Frankrijk hieronder volgen er een paar, elke specialiteit is als het ware een ontdekkingsreis vandaar dat we u ook aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf uit te proberen. U zult verstelt staan wat de Franse keuken u allemaal te bieden heeft op het gebied van eten en drinken.

Eten en Drinken in Frankrijk

Frankrijk wordt tegenwoordig beschouwd als hét wijnland bij uitstek. De belangrijkste Franse wijngebieden zijn: Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Charentes, Corsica, Cotes du Rhone, Elzas, Jura-Savoie, Languedoc-Roussillon, Loire en Provence.
De hoofdgerechten zijn zeer uitgebreid in Frankrijk. Wel neemt voornamelijk vlees, wild en gevogelte een belangrijke plaats in bij de Franse warme maaltijden.
De meest populaire en bekende specialiteit onder de Fransen is de 'baguette'. De Fransen gaan op een geheel eigen manier om met brood. Het is altijd een aanwezige begeleider maar wordt slechts zelden belegd.
Bij het nagerecht heeft u meerdere opties ter beschikking. Zo is het mogelijk om een culinair hoogstandje te bestellen, of een keuze te maken van een van de vele beschikbare kazen.