Aquitanie

Aquitanie 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Aquitanie

Aquitanie

Aquitanië is een gebied in het zuidwesten van Frankrijk. Aquitanië was echter ook achtereenvolgens een Romeinse provincie, een koninkrijk en een hertogdom. De naam, die waterrijk gebied zou betekenen en afgeleid is van het Latijnse aqua (water), veranderde gedurende de Honderdjarige Oorlog in Guyenne.

Aquitanië is bekend om meerdere aspecten. Zo produceerd de streek bij uitstek een zeer geliefde wijn. Daarnaast zijn er prehistorische grotten, vooral in de buurt van Les Eyzies zijn er genoeg grotten om te bezichtigen. Voor meer avontuur kan men een stebige bergwandeling maken in de Pyreneeën of wildwatervaren op de Dordogne. Ook de bossen van Les Landes zijn zeer in trek bij toeristen en de lokale bevolking.

Aquitanië kent een mild klimaat. In de winter wordt het niet veel kouder 11 graden, in de zomer niet veel warmer dan 25 graden. Dit komt omdat het gebied ook aan de kust van Frankrijk ligt hierdoor zijn de temperaturen altijd mild, doch zeer aantrekkelijk ook voor reizigers die wat meer willen ondernemen tijdens hun vakantie.