Champagne-Ardennen

Champagne-Ardennen 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Champagne-Ardennen

Champagne-Ardennen

Champagne-Ardennen is een regio in het noorden van Frankrijk. De regio bestaat uit vier verschillende departementen: de Ardennen in het noorden, de Marne in het westen, de Aube in het zuidwesten en de Haut-marne in het zuidoosten. Champagne roept natuurlijk direct associaties op met de wijn en de gastronomie.

In de Champagne-Ardennen treft u ook schilderachtige wijnbouwdoprjes aan omgeven door wijngaarden. Verder leent deze streek zich bij uitstek voor sportieve uistapjes zowel te fiets, lopen of op het water van één van de vele meren. Ook cultuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres: een bezoek aan het fraaie Rheims met haar indrukwekkende kathedraal mag dan ook zeker niet ontbreken.

Een aantal dingen die u zeker kunt ondernemen in deze regio zijn de volgende. Breng een bezoek aan Rheims zowel de stad als de aanwezige kathedraal zijn prachtig versierd en bieden u  veel moois om van te genieten. Daarnaast kunt u ook de stad Troyes bezoeken. Deze stad is vol van kunst en historie. Ook zeer populair onder toeristen is om in de voetstappen van Renoir te treden. Dit is een prachtige wandelroute die van Celles-sur-Ource tot aan Essoyes loopt. U kunt zich net zo laten inspireren als Renoir dat in zijn tijd deed. Tenslotte raden wij u aan om zeker één van de vele champagne soorten te proeven in één van de veerschillende champagnehuizen die u aantreft door de gehele regio.