Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon is een regio die zich in het zuiden van Frankrijk bevindt. De regio wordt sinds 2004 ook wel Septimanie genoemd, naar de naam die het gebied had in de Romeinse tijd. Languedoc-Roussillon bestaat uit de volgende regio's: Rouergue en Albigeois, Cévennes, Causses, Vallée du Rhone, Laguedoc en Roussillon. De hoofdstad is Montpellier en bevat bijna 2,3 miljoen inwoners.

Er zijn een aantal activiteiten die zeer geliefd zijn bij toeristen om te bezoeken. Zo is er de citadel van Carcassonne. Dit is een van de meest bekende nationale monumenten van Frankrijk en staat op de weredlerfgoedlijst van de UNESCO. Oorspronkelijk was het een Romeinse nederzetting, daarna een ommuurde middeleeuwse stad, gebouwd tussen de 12de en 14de eeuw. Tegenwoordig wordt het druk bezocht door toeristen van over de hele wereld.

Naast de monumentale bezienswaardigheden bezit Laguedoc-Roussillon ook een prachtige mediterrane kust die zich meer dan 200 kilometer uitstrekt langs de Middellandse Zee, van Cote Vermeille tot de Camargue. Hier op dit strand kan men naar eigen wens ontspannen van de zon, of juist allerlei wateractiviteiten ondernemen.

Tenslotte zijn er ook nog de wijngaarden van de Languedoc-Roussillon.De wijngaarden van de Languedoc-Roussillon behoren tot de oudste en grootste ter wereld en brengen wijnen voort die behoren tot de bekendste Franse wijnen. Enthousiaste telers cultiveren de wijnstok in de hele streek. Het wijngebied strekt zich uit van de rechteroever van de Rhône tot de uitlopers van de Pyreneeën. Ze zijn er op laagvlakten, op hellingen en op heuvels. Dit alles maken het bij uitstek ideale wandelroutes waarbij men soms een korte pauze kan inlassen om te genieten van de heerlijke wijnen van de Languedoc-Roussillon die gepaard gaan met een rijke nasmaak.