Auvergne

Auvergne 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Auvergne

Auvergne

De Franse regio Auvergne is een gebied in het zuidelijke centrum van Frankrijk in het centraal Massief. De inwoners worden Auvergnats en Auvergnates genoemd. De hoofdstad is Clermont-Ferrand.

Een groot deel van het gebied van Auvergne wordt bedekt door het Centraal Massief, een oud vulkanisch massief dat zich over bijna een zesde van de totale oppervlakte van Frankrijk uitstrekt.
Als berggebied is Auvergne afhankelijk van het historische landschap in Frankrijk, zoals de loop van de Rhône en de Atlantische kust. Tot op de dag van vandaag is de Auvergne afhankelijk van de overige instellingen van Frankrijk, ondanks de wens van de overheid om de infrastructuur in Auvergne te bevorderen.

Auvergne is hoofdzakelijk bekend om zijn muzikale cultuur. En dit geldt dan met namen op het gebied van dansmuziek. Na tijdenlange mondelinge overdracht werd in de jaren '70 de muziek van mondelinge traditie verzameld en op audiobanden gezet. Tot op de dag van vandaag houdt men vast aan deze tradities maar parallel daaraan worden ook nieuwe muziekstijlen ontwikkelt.