Picardie

Picardie 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Picardie

Picardie

Picardië is een regio in Noord-Frankrijk, noordoostelijk van Normandië. De regio bestaat uit drie departementen: Somme, Oise en Aisne, die genoemd zijn naar hun belangrijkste rivieren. De hoofdstad is Amiens. De Picardische kust is een strook van ongeveer tachtig kilometer, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden. Picardië heeft een grote rol gespeeld in de cultuurgeschiedenis en wordt wel als de bakermat van de gotiek gezien. Vooral Amiens, Beauvais en Laon, maar ook Soissons en Noyon hebben beroemde kathedralen.

Picardië is ideaal voor toeristen die geinteresseerd zijn in de gothische bouwstijlen. Kenmerkend voor Picardië zijn namelijk de grote hoeveelheid aan kastelen die men kan bezoeken, allemaal dragen ze bij aan het uiteenzetten van de geschiedenis van de Gothiek. Daarnaast zijn de vele kastelen omringd door grote bossen die ideaal zijn voor een rustgevende wandelroute. De kastelen zelf zijn voorzien van velerlei luxe, dit is ook niet verwonderlijk omdat deze streek in de voorbije eeuwen flink heeft geprofiteerd van de nabijheid van de Franse hoofdstad. De koningen en edelen die hun buitenbedrijven hier lieten bouwen spekten de kassen van kloosters en kerken in deze streek.

De temperaturen in Picardië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Regen, rijp op de velden, mist en indrukwekkende luchten. Picardië doet nauwelijks onder voor het Hollanse klimaat. Het is er in de winter gemiddeld 6 graden , in de zomer gemiddeld 20 graden.