Ile-de-France

Ile-de-France 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Ile-de-France

Ile-de-France

Ile-de-France is een regio gelegen in het noorden van Frankrijk. De hoofdstad van Ile-de-France is tevens de hoofdstad van Frankrijk namelijk Parijs. De naam dook voor het eerst op in 1387, en verving het oudere "Pays de France" wanneer het woord pays meer natie dan gebied begon te betekenen. Het gebied rond Parijs was het oorspronkelijke persoonlijke domein van de Franse Koning, in tegenstelling tot de gebieden die geregeerd werden door feodale heren. Île-de-France betekent letterlijk Eiland van Frankrijk, waarmee het binnenlands schiereiland begrensd door de Oise, Seine, Ourcq en Marne bedoeld wordt.

De hoofdstad Parijs, de lichtstad, heeft de reputatie veelzijdig te zijn: een mengsel van geschiedenis, kunst en romantiek. Tijdens een boottocht kan men de prachtige oevers van de Seine bewonderen: de Eiffeltoren, Notre-Dame, het Louvre en musée d'Orsay.

Ile-de-France, de streek rondom Parijs, heeft een prachtige natuur en is een fijn gebied om te wonen. In Ile-de-France is er natuurlijk veel te zien en veel natuur. Deze streek, met 9 koninklijke steden, talloze vaarwegen, meer dan 400 parken en tuinen, middeleeuwse dorpen en Cisterciënzer abdijen, is een streek met een uniek en fascinerend erfgoed. Versailles, Fontainebleau, Provins en natuurlijk de oevers van de Oise zijn daar schitterende voorbeelden van. De streek Ile-de-France heeft velerlei gezichten en vormt de weerkaatsing van de Franse "art de vivre", die aantrekkelijk en tijdloos is.