Centre

Centre 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Regio's > Centre

Centre

De regio Centre ligt in het midden van Frankrijk en wordt omringd door de regio's Ile-de-France, Bourgondië, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes, Pays de la Loire, Laag-Normandië en Hoog-Normandië. De hoofdstad is Orleans en deze stad telt 2,4 miljoen inwoners.

De grootste toeristische trekpleister in deze regio is de Loirevallei. De Loire is een rivier die dwars door Frankrijk loopt, met een totale lengte van 1020 kilomter is het de langste rivier van Frankrijk. De Loire ontspringt in de Ardeche in het centraal Massief op een hoogte van 1400 meter boven de zeespiegel aan de voet van de Mont Gerbier de Jonc. Over de locatie van de bron is men tot op de dag van vandaag nog niet over uit. De bekendste echter, die ook door de meeste toeristen wordt bezocht, is een stalling van een boerderij waar het water gewoon uit de kraan komt. De andere plaats van de bron is echter in een weide verderop, deze is echter nauwelijks te zien.

De Loirevallei zelf ligt tussen Sully sur Loire en Chalonnes. Het is sinds enkele jaren verklaard tot een Werelderfgoed door de UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization voor de waarborging van vrede en veiligheid op het gebied van de bovengenoemde aspecten) De Loirevallei is een uitstekende plek voor toeristen om wandelroutes te organiseren, of mee te doen met andere activiteiten die gehouden worden binnen de vallei.