Musea in Frankrijk

Musea in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Cultuur > Musea

Musea in Frankrijk

In Frankrijk tref je talloze musea aan. In alleen al Parijs zijn er meer dan 150 verschillende musea. De musea geven hoofdzakelijk de geschiedenis weer van Frankrijk. Wat er allemaal is gebeurd in de loop der jaren en wat voor invloed dit heeft gehad op het land zelf. Daarnaast hechten de Fransen ook veel waarde aan de schilderkunst zodoende is de keuze aan musea met schilderijen en andere kunstwerken ook vollop. De museumstukken zijn stuk voor stuk kostbaar en uniek, daarnaast geven sommige musea ook de uitstraling weer die hand in hand samengaat met de trotse franse inwoner.

De meeste musea zijn gratis toegankelijk voor personen tot en met 17 jaar oud. De meeste musea zijn gesloten op maandag of dinsdag, 1 mei, 1 november, 25 november en de verschillende feestdagen. Gratis toegangsdagen voor musea en momumenten zijn mogelijk elke eerste zondag van de maand. Bekende musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken worden hieronder nader beschreven.
Het Louvre was oorspronkelijk een middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Het eerste kasteel werd hoofdzakelijk gebruikt als donjon en werd gebouwd door Filips II van Frankrijk in het jaar 1190. Het diende als verdediging tegen de vele aanvallen van vikingen.
Het Musée d'Orsay is een museum in Parijs. Het museum is geopend in 1986 in het voormalig Orsay-treinstation. Het museum beslaat de complete geschiedenis van de Franse kunst.
Het Centre Pompidou ook bekend als: Centre Beaubourg werd in februari 1977 geopend. De grote droom van de voormalige Franse president Georges Pompidou kwam eindelijk uit.