De Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Natuur > Gebergtes > De Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail zijn ongebruikelijk gevormde bergtoppen dicht bij de Vaison-la-Romaine in de Vaucluse. De bergroppen bestaan uit ''tanden' (dentelles), er zijn er meer dan duizend van dergelijke smalle uitstekende pieken, op een hoogte van ongeveer 755 meter. Aan de voet van dit gebergt bevinden zich wijnbouwgronden en kleine dorpjes

Dit berggedeelte is een unieke wandelroute bij uitstek. Mede omdat het de bezoekers ook leidt langs mooie wijnstreken, schone natuur en kleine dorpen. De wijndorpen zijn middeleeuws en onbedorven: smalle, steile, met keitjes geplaveide steegjes; oude kalkstenen huizen in de kleur van de berg, schaduwrijke pleintjes. Séguret is zelfs “un des plus beaux villages de France”. In de nabije omgeving is ook op cultureel gebied veel te zien, zoals Orange met zijn amfitheater en Vaison-la-Romaine met zijn opgravingen van een hele Romeinse stad en een prachtig museum van moderne kunst.

De wandelingen voeren door een weelderige, geurige mediterrane vegetatie, de paden zijn prachtig en het wandelen niet zwaar. De uitzichten zijn schitterend: aan een kant het Rhônedal, aan de andere kant de Préalpes.