Nationale en Regionale Parken in Frankrijk

Nationale en Regionale Parken in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2021 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Natuur > Nationale en Regionale Parken

Nationale en Regionale Parken in Frankrijk

Frankrijk telt in totaal zeven nationale parken. De parken zijn Cévennes, Vanoise, Les Ecrins, Pyrénées, Mercantour, Port Cros en Guadeloupe. De parken vallen allemaal onder de natuurbeschermingsorganisatie die sinds 1994 de naam Réserves naturelles de France draagt. Al een lange tijd hiervoor sinds het jaar 1967 voert Frankrijk een actief overheidsbeleid ter bescherming van de natuur zowel in eigen land als in overzeese gebiedsdelen. In 1971 werden ook alle organisaties ter bescherming van de regionale parken verenigd in La Fedération des Parcs Naturelles.
Het nationaal park de Cévennes ligt sinds 1970 tussen Sévérac-le-Chateau, Mende, Numes, Montpellier en Millau in de streek van de Cévennes in het zuiden van Frankrijk.
Het Camargue park is een regionaal park in Zuid-Frankrijk, departement Bouches-du-rhone, met voor Frankrijk unieke kenmerken.
Het Causses du Quercy park is een regionaal park gelegen in het zuiden van Frankrijk, in het noordoosten van de regio Midi-Pyrénées, met name in het departement Lot.