De afgelegen stranden in Frankrijk

De afgelegen stranden in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Stranden > De afgelegen stranden

De afgelegen stranden in Frankrijk

Uiteraard heeft ieder persoon als hij op vakantie gaat andere eisen en wensen. Sommige toeristen verblijven graag onder de mensen bezoeken hierom alleen de meest populaire en drukste stranden. Andere mensen zijn zeer gestelt op hun rust en wensen zich liever naar een afgelegen strand te begeven.

Bambou

Dit is een privé-strand aan de Promenade des Anglais. Het is een ideaal strand voor gezinnen met kleine kinderen want op het strand is zelfs een heuse speeltuin te vinden compleet met zwembad. Een ander voordeel is dat de ligbedden niet dicht op elkaar staan zoals op veel andere stranden het geval is. Bambou is een zeer aantrekkelijk strand waar de hele familie plezier heeft. Het strand is de periode van mei t/m oktober dagelijks geopend van 09.00 – 18.30.

Neptune

Dit is zonder twijfel één van de mooiste privé-stranden die u kunt vinden aan de Promenade des Anglais. In de nabije omgeving van dit strand ligt het schitterende hotel Négresco, een voormalig paleis uit de Belle Epoque. Nadat u bent uitgewaaid op het strand valt er nog van alles te beleven. Zo kunt u er waterfietsen, jetskiën en parasailen. Dit allemaal onder leiding van porfessionele instructeurs. Ook is er aan de kinderen gedacht want er is namelijk een grote sleeptuin compleet met zwembad waar de kinderen naar hartelust in kunnen spelen en zwemmen. Ook aan de lokale bevolking is gedacht aangezien er op het menu van de verschillende restauranten alleen maar gerechten uit die streek staan. Diverse lekkere maaltijden om te nuttigen voor zowel lokale inwoners als de toeristen. Er zijn verschillende grote terassen waarop men kan genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een maaltijd inclusief een heerlijk drankje.

Phare et Digue

Als u een bezoeker bent aan Frankrijk die graag gesteld is op rust en graag even een moment voor uzelf wilt hebben moet u zeker naar het Phare et Digue strand gaan. Dit strand is zeer rustig en wordt voornamelijk bezocht door de lokale inwoners. U treft er weinig tot geen toeristen aan. Vanaf het strand zelf loopt er een weg naar de vuurtoren van Nice en tijdens deze lange wandeling kunt u genieten van de omgeving en het uitzicht. Het uitzicht bestaat onder andere uit eenzame vissers aan kades, spelende kinderen, en zonnebadende volwassenen. Het gehele strand ademt een en al rust en vrede uit en alle aanwezige taferelen maken dit tot één van de mooiste stranden van de Franse Riviéra

Plage du Martinez

Het privé-strand van het Martinez Hotel is een klein paradijs: fijn zand, een schitterende zee en alle comfort die u maar wenst te hebben. Het is het grootste strand aan La Croisette. U kunt ervoor kiezen om te genieten van de zon liggend op één van de vele strandstoelen inclusief een cocktail. Mocht u eenmaal in zijn voor wat meer dan biedt het strand verschillende sportactiviteiten waar u aan kunt deelnemen waaronder parasailing, racen in een speedboot, een rondvlucht met een helikopter, zeilen, windsurfen en natuurlijk duiken. Aan het strand ligt een groot ponton waar in de zomermaanden vele jachten afmeren. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om mee te varen met een jacht en een tijd door te brengen op zee. Wees echter wel gewaarschuwd aangezien niet iedereen bestand is tegen de deinig van de zee.

St.Tropez en Ramatuelle

De stranden van St.-Tropez variëren van drukke, levendige stranden tot rustige, pittoreske familiestrandjes. Er zijn meer dan 40 stranden te vinden op het schiereiland van St.-Tropez. Het merendeel van de stranden ligt echter op aanzienlijke afstand van het stadscentrum. Een flinke wandeling ligt dus in het verschiet als u deze stranden wilt bezoeken. Ten oosten van de stad ligt het Plage des Graniers in een kleine inham. Verder naar het oosten ligt het Plage des Cannebiers. Op de oostelijke punt van het schiereiland liggen de stranden Plage de la Moutte en Plage des Salins. De mooiste stranden zijn echter te vinden langs de Baie de Pampelonne, ten zuiden van St.-Tropez en ten oosten van Ramatuelle. Om deze stranden vanuit St.-Tropez te kunnen bereiken moet u ongeveer 5 kilometer de D93 oprijden in zuidelijke richting. Vervolgens heeft u aan uw linkerhand de stranden voor het uitkiezen.