De bekende stranden in Frankrijk

De bekende stranden in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2021 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Stranden > De bekende stranden

De bekende stranden in Frankrijk

Frankrijk is zeer in trek bij grote groepen toeristen onder andere vanwege de populaire stranden die men aanbiedt. Vaak genoeg zien we ook beroemde sterren uit hollywood hun vakantie houden in Frankrijk om even uit te blazen op één van de vele stranden. Daarnaast zijn de bekende stranden altijd gelegen bij grote steden zodat het altijd mogelijk is om in de avond nog ergens na te tafelen. Uiteraard kan men dit ook gewoon op het strand zelf doen. Enkele van de grote stranden zijn hieronder opgesomd

Promenade des Anglais

Een grote favoriet bij de lokale bevolking en tegenwoordig ook bij toeristen is de Promenade des Anglais. Parallel aan de promenade ligt ook het strand, ideaal als u even wilt uitblazen maar ook ieder moment de stad in wilt om inkopen te doen of andere bezigheden. Op de promenade treft men regelmatig skaters, fietsers en hondeneigenaars aan, het zijn stuk voor stuk graag gezien gasten op deze enkele kilometers lange promenade. De karakteristieke blauwe stoeltjes die her en der op de promenade te vinden zijn, bieden de perfecte plek aan om even rust te nemen en te genieten van het schitterende uitzicht op de azuurblauwe zee.

Castel Plage

Naar dit strand moet u alleen toegaan als u dingen wilt zien en zelf gezien wilt worden. Zodra de zon opkomt stroomt het strand vol met mensen die allemaal graag genieten van de opkomende zon. Het stand biedt een prachtig uitzicht over de baai en de Colline du Chateau. Als u van voldoende rust heeft genoten dan kunt altijd meedoen met de vele activiteiten die men aanbiedt op het strand. (beachvolley, frisbeeën, surfen en meedeinen op de golven op een waterscooter.) In het strandrestaurant wordt een eenvoudige maar verassende kaart gehanteert. Van complete maaltijden tot populaire plaatselijke hapjes worden erop aangeboden. De prijs voor het huren van een ligbed voor een hele dag bedraagt €11,50,-. Voor een bijbehorende parasol betaalt u €4,-. Het strand zelf is dagelijks van 09.00 - 17.00 geopend in de periode mei tot en met oktober.

Caloa Plage

Aan La Croisette, de bekendste boulevard van Cannes, is dit schitterende strand te vinden. Het ligt tussen het Carlton en Martinez Hotel zodat een eerste klas welkom gegarandeerd is. Op het strand komen ook regelmatig internationaal bekende sterren om te genieten van de zon onder het genot van een verfrissend drankje. Het strand zelf biedt één en al luxe. Zo zijn er de nodige faciliteiten als warme douches, kluisjes, privé zonnehoekjes en voldoende strandstoelen en parasols. Naast de faciliteiten zijn er ook verschillende activiteiten die kunnen worden beoefend. Zoals surfen, het berijden van waterscooters, beachvolley, footvolley en overige watersporten. Het stand zelf is dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00. In de maanden november en december is het strand gesloten.

Plage du Gray d'Albion

Dit privé strand is met vier sterren beloond en is eigendom van het Gray d'Albion Hotel. Alhoewel hotelgasten in eerste instantie voorrang krijgen om op het strand te komen, is het in principe voor iedereen toegankelijk. Het strand ligt op ongeveer 200 meter afstand van La Croisette. De faciliteiten van het strand omvatten onder andere een aanlegsteiger voor kleine tot middelgrote boten, strandstoelen, parasols en warme douches. Als u voldoende ontspanning heb genoten op het strand is er de mogelijkheid om een van de ervaren intstructuers te vragen u te helpen met een bepaalde watersport. De watersporten die men er kan beoefenen zijn het bereiden van waterscooters, waterskieën, surfen en duiken met apparatuur. Het restaurant dat zich op het strand bevindt is alleen in de avonduren geopend in de maanden julie en augustus. Op het menu staan een aantal gemengde salades, visgerechten en enkele Libanese specialiteiten. Het strand is dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00 behalve in de periode van december tot en met maart.

Tahiti Beach


Het mooiste stand tussen St. Tropez en Ramatuelle is het strand Tahiti Beach. Dit strand is gelegen bij Hotel Tahiti. Het strand zelf wordt gekenmerkt door fijn zand, een azuurblauwe zee en verschillende witte jachten waarvan men sommige ook kan bezichtigen. Op het strand zelf kunt u voor enkele euro's al een ligbed huren en een bijpassende parasol. Daarnaast kunt u een grote verscheidenheid aan lokale en buitenlandse cocktails bestellen. De prijzen variëren nogal per bar- en restaurant. Bij het restaurant staan er verschillende versbereide gerechten op het menu waaronder diverse soorten vis waarvan u kunt genieten. U kunt ook een extra luxeus menu bestellen waarbij u heerlijk kunt genieten van kreeft onder het genot van een glas champagne. Naast de rust die het strand biedt zijn er ook tal van activiteiten die u individueel of in teamverband kunt beoefenen. Hieronder vallen activiteiten als beachvolly, diverse watersporten en overige activiteiten. Het strand is dagelijks geopend van 09.00 tot en met 19.00, alleen in de maanden december tot en met maart is het gesloten.