Canyoning in Frankrijk

Canyoning in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Activiteiten > Avontuurlijk > Canyoning

Canyoning in Frankrijk

Canyoning combineert eigenlijk een watersport met klimmen en abseilen. Bij deze waanzinnig mooie sport volg men de loop van een rivier met een zeer groot hoogteverschil. Men komt watervallen en bassins tegen en vaak moet er gesprongen worden van het ene bassin naar het andere. Omdat canyons eigenlijk de afvoer zijn van een bergketen, moet er goed op het weer gelet worden.
Als het gaat regenen veranderen canyons namelijk binnen een mum van tijd in levensgevaarlijke plekken waar al het afvoer water van de omliggende bergen doorheen raast. Het is niet verstandig om alleen of zonder kennis van een kloof te gaan canyoningen. Men kan het beste een begeleider meenemen of van te voren de kloof goed bestuderen in de vele boeken die erover geschreven zijn.

Om aan canyoningen te doen is er vooral veel moed nodig. Men moet zeker geen last hebben van hoogtevrees. Daarnaast is het zeer nuttig om in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Bij deze sport worden bijna al de spieren getraind. Er zijn waanzinnig mooie kloven in Europa. Vooral in de Franse en de Spaanse Pyreneeen maar ook in Oostenrijk en Zwitserland. Deze sport is het leukste in de zomermaanden wanneer het water aangenaam is. Het zonlicht maakt van de kloven kleine sprookjesparadijzen.Een canyoning-cursus kun je bij verschillende reisorganisaties regelen. De kosten voor een week liggen rond de € 800,-.