Avontuurlijk

Avontuurlijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Activiteiten > Avontuurlijk

Avontuurlijk

Beschouwd u uw vakantie als een aantal dagen vol avontuur en spanning? Zo ja, dan moet u als u naar Frankrijk op vakantie gaat, zeker een van de volgende activiteiten uitproberen. Met de volgende activiteiten zult u ongetwijfeld Frankrijk bezien vanuit een heel ander oogpunt. De activiteiten zijn lichamelijk zeer inspannend maar ook zeer leuk om te ondernemen. Bij deze activiteiten zult u grotendeels ook bij worden gestaan door professionele begeleiding. Hieronder vindt u een lijst met de meest populaire sporten binnen Frankrijk.

Berg Beklimmen

Berg beklimmenis een zeer bekende en veel beoefende activiteit in Frankrijk. De beroemde Alain Robert, een persoon die gebouwen met zijn blote handen beklimt komt oorspronkelijk ook uit Frankrijk. Frankrijk is een geliefd land onder bergbeklimmers mede omdat er genoeg uitdagende bergen zijn om te beklimmen. Zo zijn er de Alpen, de Pyreneeën en nog talloze andere bergen.

Bij het bergbeklimmen wordt altijd ten zeerste aangeraden om gebruik te maken van klimmaterialen en om goed uitgerust te beginnen aan een stevige klim. Zorg er ook voor dat u altijd over voldoende eten en drinken beschikt. Daarnaast is het verstandig om u van te voren laten testen en de nodige training te onder gaan.

Mountainbiken

De mountainbike stamt eigenlijk af van de crossfiets die begin jaren ’80 ontwikkeld werd in de Verenigde Staten. Veel mensen gebruiken deze superfiets voor hun dagelijks vervoer, maar het mooiste is ‘of the road mountainbiken’. Hierbij ga je naar het bos of ander ruw terrein en begin je aan een inspannende lange fietstocht. Terwijl je aan het fietsen bent is evenwicht heel belangrijk. Het zal ook voorkomen dat u een paar keer valt maar dit is zeer normaal in deze tak van sport. Bij langere tochten is het ook handig om een professionele outfit aan te trekken, hiermee verkleint u de kans op blessures en ongelukken.

Mountainbiken is in eerste instantie voor iedereen die van fietsen houdt. Het mountainbiken zelf is erg zwaar niet als het om ademen gaat maar eerder vanwege de spanning op je benen. Je moet ook over behoorlijk wat kracht in je benen beschikken wil je meekomen met de rest bij de langere tochten.

Mountainbiken kun je in feite overal doen waar natuur is. Vooral in Frankrijk zijn de kleine gebergtes die ook begroeid zijn met bossen zeer geschikt voor een goede mountainbike toch. Een mountainbike kan van zeer goedkoop tot zeer duur zijn. Voor een goede mountainbike leg je al snel meer dan € 1.500,- neer. Zorg ervoor dat je van te voren altijd duidelijk informeert en uiteenzet wat je precies wilt ondernemen met de mountainbike, porfessionals kunnen u dan duidelijk maken wat voor mountainbike geschikt is voor u. Het is verstandig om de mountainbike ook te voorzien van een goed slot. 

Puenting

Lijkt een beetje op bungee-jumpen maar is toch weer anders. Puenting komt van het Franse woord pont, brug. Daar springt men dan vanaf. In feite doet men dit ook bij bungee-jumpen toch komt er bij Puenting nog een andere tactiek/manouvre bij kijken. Puenting is namelijk om uit te voeren moeilijker dan gewoon bungee-jumpen. Er wordt een lijn gespannen aan een kant van de brug, het touw waarmee men springt, wordt aan deze lijn vastgemaakt en onder de brug doorgetrokken. Men springt dus van de andere kant van de brug af waardoor men een zwierige beweging maakt onder de brug door.

Puenting is in feite voor iedereen, uiteraard moet hier wel een kanttekening bij geplaatst worden. Het is namelijk verboden voor mensen die zwanger zijn of een zwak hart hebben. Puenting vereist daarnaast ook meervaardigheid vanwege de bijkomende tactieken die moeten worden uitgevoerd. Het Puenting zelf doe je vanaf een brug af. Dit kan in feite overal zijn binnen Frankrijk, er zijn namelijk genoeg bruggen, mits het wel is toegestaan.

Men is totaal niet afhankelijk van het weer als men Puenting wil beoefenen. Daarnaast is het enige wat men nodig heeft een bungee-touw. De kosten van Puenting bedragen ongeveer € 100,- per keer dat men wilt springen.

Watersporten

Aangezien de verscheidene watersporten in Frankrijk zo ongekend populair zijn volgt hieronder een lijst met de meest voorkomende watersporten in Frankrijk. Voor elke watersport is een aparte rubriek gemaakt zodat het voor u als lezer eenvoudig is om uit elkaar te houden.