Waterskien Frankrijk

Waterskien Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2021 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Activiteiten > Avontuurlijk > Waterskien

Waterskien Frankrijk

Waterskiën is geen gemakkelijke sport om onder de knie te krijgen. Wil men het leren dan moet er vanuit worden gegaan dat men veel zal vallen. Het moeilijkste bij waterskiën is namelijk de start. Het begint door op de rug in het water te liggen en moet er een skilijn worden vastgehoduen die bevestigd is aan een speedboot. De boot trekt langzaam op waardoor je voorzichtig rechtop kunt gaan staan. Bij deze sport is de houding zeer belangrijk, achterove hangen is juist voorover daarentegen niet. De risico's die waterskiën met zich meebrengt is dat men de kans heeft om tegen andere watersporters op te botsen.

De sport is in feite voor iedereen met doorzettings- en incasseringsvermogen en veel moed. Daarnaast is het belangrijk dat men over voldoende kracht in de armen beschikt. Dit vanwege de trekkracht van de speedboot die wordt doorgevoerd in het touw dat bevestigd is aan de speedboot. Het seizoen om te gaan waterskiën ligt tusen april en september. Dan is het water namelijk niet te koud en staat er weinig tot geen wind.

Voor het waterskiën is een speedboot nodig en ski's. Men kan natuurlijk zelf een speedboot kopen maar als u daar geen beschikking over heeft dan is het altijd mogelijk om een speedboot te huren. De gangbare prijzen hiervoor zijn vanaf ongeveer € 150,-. Een uur kabelskiën kost ongeveer € 25,-. De ski's zelf zijn te koop vanaf € 300,- of meer. Bij de kabelbanen is het ook mogelijk om ze te huren.