Kitesurfen in Frankrijk

Kitesurfen in Frankrijk 

Tour Frankrijk Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten

© 2006-2023 Tour Frankrijk

Tour Frankrijk > Activiteiten > Avontuurlijk > Kitesurfen

Kitesurfen in Frankrijk

Kite is het Engelse woord voor vliegeren. Kitesurfen is in feite vliegeren terwijl je op een surfplank staat. De kracht van de vlieger zorgt ervoor dat je veel snelheid maakt en waanzinnige sprongen kunt maken. Deze sport is de laatste jaren op Hawaii geperfectioneerd en gepopulariseerd door levende surflegende Robby Naish.

Om het kitesurfen onder de knie te krijgen, moet men eerst weten het surfen zelf onder de knie krijgen. Daarnaast moet men de kunst van het vliegeren meester maken. Het is geen sport die men in een middag geleert heeft. Maar als men het uiteindelijk onder de knie heeft kunt men er veel plezier aan beleven. Desondanks mag de kracht van de kitesurfen nooit onderschat worden. Ga ook nooit kitesurfen bij bliksem en vermijd hoogspanningdraden.

Om te Kitesurfen moet je allereerst in het bezit zijn van een aantal materialen. Namelijk een surfplank, een vlieger, en bijpassende kleding. De surfplanken zijn er in vele soorten en maten en in evenveel prijsklassen. Voor een gemiddelde plank legt men ongeveer
f 1.000,- neer. Een wetsuit in combinatie met een leach kost € 300,-. Tenslotte kost een goede vlieger ongeveer € 750,-.